Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6132
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 144
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 312
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6132
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 144
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 312
Składniki
Blachę o wymiarach 20x30 wyłożyć papierem.Czekoladę pokruszyć do rondelka dodać wodę i stopić na małym ogniu.Wystudzić.
Żółtka ubić z cukrem na jasną puszystą masę ,dodać stopioną czekoladę ,rodzynki i orzechy wymieszać.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. 1/4 ubitych białek dodać do masy czekoladowej wymieszać,potem dodać resztę białek szybko połączyć.Wylać masę na blaszkę i piec ok 25 minut w temp 180 stopni
Upieczone ciasto wystudzić ,ubić śmietankę posmarować ciasto i zwinąć roladę.Posypać cukrem pudrem.Przed podaniem dobrze schłodzić!