Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i bardzo smaczna,serdecznie polecam:)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Upiec biszkopt na dużej blasze z piekarnika. Gorący zawinąć w ściereczke i zostawić do wystygnięcia. Zrobić krem borówkowy. Borówki 250 g zblendować.Serek mascarpone wymieszać z ubitą śmietanką z cukrem pudrem. Dodać zblendowane borówki,nalewkę miętową oraz śmitan-fixy. Wszystko dokładnie zmiksować aż krem zgęstnieje. Biszkopt rozłożyć,nałożyć krem równo rozsmaować,krajem dać porzeczki. Zawinąć roladę,posmarować z wierzchu i po bokach. Udekorować owocami i dać do lodówki.
Smacznego życzę!