Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rolada,winna od jabłek i galaretki,serdecznie polecam:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Upiec biszkopt,po upieczeniu jeszcze ciepły zawinąć w ściereczkę i zostawić do wystudzenia. Jabłka uprażone dać do rondla i podgrzać,do gorących wsypać galaretkę i mieszać do rozpuszczenia. Zimny biszkopt rozwinąć ,rozsmarować wystudzone jabłka (ale nie bardzo zimne,bo stężeją i nie rozsmarujemy) Zawinąć roladę. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę,wcześniej dając masło,potem czekoladę i mleko.Mieszać do rozpuszczenia składników.Ciepłą polewę wylać na roladę. Posypać po wierzchu posypką. Smacznego życzę!