Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada bezowa z wiśniami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Białka ubij z solą i cukrem kryształem na puszystą masę. Posmaruj masłem pergamin, posyp płatkami migdałów, wyłóż na niego masę i rozsmaruj na cienki placek (ok. 1-1,5 cm). Piecz 8 min w 200 st. C.
Wyjmij ciasto, odwróć i połóż wierzchem na papierze posypanym cukrem pudrem (usuń pergamin z pieczenia). Bezę zostaw do wystygnięcia. Na gorącą patelnię wsyp wiśnie. Poczekaj, aż się lekko rozpuszczą i dodaj cukier puder. Wymieszaj, aż powstanie konfitura. Odstaw do ostygnięcia.
Śmietanę ubij z cukrem wanilinowym na gęstą masę, nałóż na ciasto, a na to konfiturę wiśniową. Całość zwiń przy pomocy pergaminu. Roladę włóż na chwilę do lodówki do połączenia smaków. Podawaj schłodzoną.Źródło: Tele Tydzień