Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki i smaczny placek dla łasuchów słodkości.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Składniki
Wykonanie masy: Miękkie masło utrzeć z nutellą i połączyć z wymoczonymi wcześniej rodzynkami w likierze. Wykonanie: Żółtaka utrzeć z cukrem, natomiast z białek ubić pianę z jedną łyżeczką cukru. Na utarte żółtka wyłożyć pianę ,zmielony chleb razowy, kawę proszek i cynamon- całość wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem, posypać obficie wiórkami i wlać ciasto. Piec w temperaturze 170 przez 20 minut. Po ostudzeniu placek przekroić i przełożyć masą z rodzynkami. Wierzch placka zalać galaretką z żurawiną rozpuszczoną w ½ litra wody (lekko ściętą) Ponownie wstawić do lodówki na około 1 godzinę.