Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki placek z jabłkami i cynamonową bezą.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy w plastry. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy, żółtka - ubić. Następnie dodać mąkę z proszkiem , mieszać na małych obrotach. Na koniec dodać wcześniej roztopioną i wystudzoną margarynę. Dokładnie połączyć . Ciasto wylać na blachę (20x30 ) i ułożyć pokrojone jabłka.
BEZA: Białka ubić na sztywno, dodać cukier - ubić. Dodać cynamon i dokładnie wymieszać. Pianę wylać na jabłka. Piec w temp. 180 st. ok 30-40 min. Życzę smacznego :)