Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Kiedy będzie płynna dodaj do niej płynną śmietanę.
Zmiksuj w robocie kuchennym ciasteczka lub recznie. Wsyp do 4 szklanek po 2 łyżki zmielonych ciastek.
pokrój banany na skos w cienkie talarki i skrop sokiem z cytryny, by nie zczernialy.
Ułóż banany na zmielonych ciastkach, przyklejając część plastrów do brzegów szklanki.
do każdej szklanki nałóż po 2 łyżki kremu krówkowego. Dokładnie wyrównaj powierzchnię łyżeczką i na wierzch wlej po 2 łyżki rozpuszczonej czekolady. Ubij gęstą śmietanę, włóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij na górę deseru. Wstaw do lodówki na godzinę, udekoruj miętą.