Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 102
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Wiórka + 1 łyżka margaryny + 1 łyżka cukru - smażyć na patelni na złoty kolor. Trzeba cały czas pilnować, bo potrafią szybką się podpalić
Z mleka, 1/2 szkl. cukru i obu mąk ugotować budyń - odstawić do wystudzenia
Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce budyniu, na koniec jak ktoś lubi mozna dać kilka kropel olejku do ciasta np. rumowego i podzielić na trzy części
Krakersy ułożyć 5x5 lub 4x6 na to masa - krakersy - masa - krakersy - masa - wiórki kokosowe (lekko je docisnąć ręką do masy)
Smacznego!!!