Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szybkie. Potrzeba chwili, nie wymaga specjalnych uzdolnień.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 151
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 151
Składniki
2 szklanki mleka zagotować dodać cukier waniliowy i cukier kryształ. Żółtka roztrzepać z mąką i mlekiem. Wlać do gorącego mleka zagotować. Wymieszać zdjąć z ognia. Dodać startą białą czekoladę, margarynę- zmiksować. Dodać wiórki - wymieszać. Gotowe. Na blaszce układać ciastka, przekładać masą. Po wierzchu, lekko posmarować masą i posypać wiórkami.