Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 61
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 135
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 750
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 665
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 61
Pyszna i błyskawiczna zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem
Odsłon: 135
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 750
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 665
Składniki
Ciasto: Margarynę posiekać w mące, dodać pozostałe składniki. Zagnieść. Podzielić na 2 części, rozwałkować, upiec na papierze do pieczenia na jasno złoty kolor w blaszce do sernika. Kiedy ciasto jest upieczone można robić krem, ponieważ na ciasto wylewa się gorący krem.
Krem: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, przestudzić. Do przestudzonego tłuszczu dodać jaja, mieszać, dodać mąkę, wymieszać, aby powstała jednolita masa, dodać zapach waniliowy. Mleko zagotować. Wlewać cienkim strumieniem do masy, mieszać. Gotować aż będzie gęsty. Połowę kremu wylać na placek, przykryć drugim, posypać wiórkami. Przykryć, żeby zaparowało ciasto. Piec ok. 20 minut na jasno złoty kolor. Smacznego ;)