Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuszki drożdżowe"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 164
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 164
Składniki
Jajka umyć, rozbić, utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę. Drożdże pokruszyć, rozmieszać w ciepłym mleku z 1 łyżką cukru, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aby zaczęły pracować.
Mąkę przesiać, dodać do niej utarte jajka, wyrośnięte drożdże z mlekiem i roztopione, ale nie gorące masło. Dokładnie wszystko wyrobić i odstawić raz jeszcze do wyrośnięcia.
Racuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać na ciepło z powidłami.Źródło: Twoje Imperium