Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,aromatyczne rozpływają się w ustach i szybko znikają:)
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Składniki
Do miski dać drożdże,cukry i rozetrzeć łyżką. Dodać jajka,sól,mleko i mąkę.Mleko ma być ciepłe. Wszystko wymieszać łyżką i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 40min.Miskę należy przykryć ściereczką. Kiedy ciasto już wyrosło dodać borówki i lekko zamieszać. Na rozgrzany tłuszcz kłaść porcje łyżką i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym Posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!