Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe to świetna propozycja na kolacje. Mięciutkie z wierzchu chrupiące idealne z mlekiem. Polecam przepis.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 115
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 804
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 115
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 804
Składniki
Do miski kruszymy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy ciepłe mleko. Odstawiamy na chwilę 10-15 minut aż drożdże zaczną pracować. Następnie dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Na patelnię wlewamy 3-4 łyżki oleju, rozgrzewamy. Łyżką wykładamy ciasto, formując zgrabne racuchy. Smażymy z obu stron na złoty kolor na średnikm ogniu. Usmażone posypujemy cukier puder. Smacznego ;)