Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rabarbarowa tarta pod kruszonką"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 69
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 69
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Składniki
Przepis przysłała Ewelina Pędzikowska z Kutna
Rabarbar umyj, pokrój w kostkę, zasyp cukrem i wymieszaj.
Tortownicę (26 cm) wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wylep ją ciastem. Nakłuj jego wierzch widelcem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180oC przez ok. 10-15 min.
Kruszonka: masło, mąkę i cukier wymieszaj. Rozcieraj palcami, aż zbije się w małe okruchy.
Podpieczony spód ciasta posyp bułką tartą, wyłóż rabarbar i posyp kruszonką. Piecz w temp. 180oC przez 30-35 minut.
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie