Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4974
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 34
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4974
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 34
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Składniki
Rabarbar opłucz, pokrój na kawałki. Włóż go do garnka, zalej wodą. Wsyp cukier waniliowy, gotuj 4 minuty. Odcedź i osącz.
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 15 dag cukru, masło oraz 1 jajko. Zagnieć ciasto. Formę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Spód i brzegi wylep ciastem. Twaróg utrzyj z resztą cukru. Wsyp proszek budyniowy. Dodaj pozostałe jajka oraz skórkę cytrynową. Wymieszaj wyłóż na spód.
Wierzch przykryj kawałkami rabarbaru. Piecz 50 minut w 200 st. C. W połowie pieczenia tarty, przykryj ją kawałkiem folii aluminiowej. Gotowe ciasto pozostaw jeszcze 10 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.