Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1586
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1586
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Ciasto kakaowe: Margarynę, kakao, cukier, wodę zagotować, rozpuścić oraz ostudzić. Dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksować. Masa serowa: Ser, cukier, margarynę, mąkę ziemniaczaną, 5 żółtek, zapach cytrynowy wymieszać ze sobą. Ubić pianę z białek, dodać do masy serowej. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą; wylać 1/2 ciemnego ciasta, na to całą masę serową a na wierzch ponownie 1/2 ciasta ciemnego. Wstawiamy do zimnego piekarnika, ustawiamy temperaturę 200 stopni na 60-65 min. Można posypać cukrem pudrem.