Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszny bananowy tort"
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 91
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22650
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 134
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 375
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 91
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22650
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 134
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 375
Składniki
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier i cukier waniliowy. Chwilę miksuj, a potem kolejno dodawaj żółtka. Dalej miksując, wsyp obie mąki, proszek do pieczenia oraz olej. Połącz.
Ciasto wlej do tortownicy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. Piecz ok. 40 min. Wyjmij i przestudź. Krem przygotuj według przepisu. Jednego banana obierz i drobno posiekaj. Dodaj do kremu, zmiksuj na gładką masę.
Wystudzone ciasto przekrój na 2 blaty, nasącz je sokiem bananowym. Pozostałe banany obierz, pokrój w plasterki. Spody przełóż bananami oraz przygotowanym kremem. Lekko dociśnij. Udekoruj pozo- stałym kremem.
Czas ok. 70 min; porcja – 510 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety