Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie i pyszne ciasteczka, przy tym proste w wykonaniu.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1047
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1298
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12764
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1047
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1298
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12764
Składniki
Z mąki, śmietany i margaryny zagniatamy ciasto.W razie potrzeby można podsypać jeszcze mąką by odchodziło od stolnicy.
Ciasto wałkować na grubość około 5 mm. Dużym kubkiem wycinać kółka i na każde kółeczko kłaść pół łyżeczki marmolady. Sklejać palcami jak pierożki.
Układać na blasze dość blisko siebie bo się nie sklejają i nie rosną bardzo.Piec w temp.220 st.C około 20 minut- na złoty kolor.
Po wystudzeniu lukrować i zajadać.
Smacznego!