Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie pyszna szarlotka, bardzo prosta w przygotowaniu, delikatna w smaku, a zjedzona na ciepło z dodatkiem lodów to już prawdziwa uczta dla podniebienia :-) Przepis na formę ok. 26x38 cm.
Polecam.
Odsłon: 191
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 77
Śniadanie lub deser z płatkami owsianymi, duszonymi i świeżymi borówkami i jo...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 191
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 77
Śniadanie lub deser z płatkami owsianymi, duszonymi i świeżymi borówkami i jo...
Odsłon: 20
Składniki
Z wymienionych składników wyrobić ciasto, włożyć do woreczka i na min. 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy jabłka. Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do garnka, doprawiamy cukrem pudrem i cynamonem, mieszamy i smażymy do całkowitego odparowania soku. Następnie studzimy. Formę wysmarować masłem i oprószyć tartą bułką. Ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na pół. Jedną połowę pokroić na cienkie plastry i wykładać spód formy. Dokładnie dociskać tworząc jedną całość. Ciasto ponakłuwać widelcem i wyłożyć na całej powierzchni wystudzone jabłka. Na górę ułożyć cienko pokrojone plastry drugiej połowy ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni góra-dół przez 50 minut do zrozumienia. Po wyjęciu z piekarnika wystudzić i posypać cukrem pudrem. Polecam, bo ciacho jest pyszne :-) SMACZNEGO!!!