Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysty torcik bombonierka"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 156
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10527
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 156
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10527
Składniki
Miękkie masło zmiksuj na puszystą masę z 12,5 dag cukru, 1 opakowaniem cukru waniliowego i szczyptą soli. Jajka utrzyj z łyżką mąki. Dalej ucierając, dodawaj pozostałą mąkę przesianą z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia oraz 5 łyżek mleka.
Obydwie masy połącz ze sobą, wymieszaj starannie. Tortownicę wyłóż pergaminem, przełóż ciasto. Piecz około 20 minut w temp. 175 st. Ostudź.
Mandarynki osącz, z zalewy, przekrój na połówki. Biały ser zmiel (lub użyj mielonego), utrzyj z resztą cukru, skórką z cytryny i drugim cukrem waniliowym. Kremówkę ubij na sztywno. Dalej ubijając, połącz ze śmietanfiksem. Delikatnie wmieszaj do masy serowej.
Na biszkopcie rozprowadź połowę masy, rozłóż owoce. Przykryj resztą masy. Dookoła rozłóż czekoladki. Wierzch ozdób żelkami.
16 porcji, czas ok. 60 min; porcja – 300 kcal, cena 2,30 zł.
Nie masz czasu na pieczenie? Niech więc zdjęcie powyżej będzie inspiracją do przygotowania błyskawicznego tortu z półproduktów. Wystarczą dobre chęci, gotowy blat, opakowanie kremu lub bita śmietana w sprayu, a ponadto owoce z puszki, czekoladki oraz słodkie żelki.Źródło: Świat kobiety