Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty, mięciutki i lekki jak chmurka. Idealny sernik na majówkę i komunię. Borówki dodają delikaty kwaskowy smak.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 15
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1086
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 15
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1086
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Składniki
Blacha 33X 22, wyłożona papierem do pieczenia. Spód. Krakersy. kawę i herbatniki lekko zmiksować, wlać rozpuszczone, ostudzone masło. Zmiksować na mokry piasek. Ciasto przesypać do blaszki wyrównać i lekko przyklepać. Odstawić do lodówki. Sernik. Wszystkie produkty powinny być w temperaturze pokojowej. Żółtka oddzielić od białek. W 22-25 cm misce zmiksować serek, żółtka, budyń i cukier waniliowy. Dalej partiami wlewać mleko z olejem i mieszać trzepaczką, tylko do połączenia. Wsypać mleko w proszku, dalej mieszając trzepaczką.
Białka ubić z solą, potem cały czas ubijając partiami dodawać cukier. Białko powinno być sztywne i szkliste. Do masy serowej partiami dodawać pianę. Mieszamy delikatnie trzepaczką. Sernik wylać na blachę z ciastem, równomiernie rozsypać borówki.
Piec w kąpieli wodnej w 170 C ok. 75 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.