Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Przygotowujemy ciasto na spód;margarynę ucieramy z cukrem dodajemy jajka, maki wymieszane z proszkiem.Ciasto łyżką maczaną w gorącej wodzie wykładamy na blachę.Następnie masa serowa;do sera dodajemy 1/2szklanki cukru ,cukier wanilinowy,,białka oddzielamy od żółtek,białka ubijamy na sztywno z1szklanka cukru,ubijamy też śmietanę.Do masy serowej utartej z cukrami dodajemy po 1 żółtku dalej budynie,pianę z białek,i śmietanę.Masę wylewamy na przygotowane ciasto,pieczemy ok.1,2godz.180st
Masy serowej po połączeniu ze pianą ,śmietaną będzie dość dużo radzę więc użyć dużej miski. Przepis jest na dużą blachę.Po 1godz pieczenia sernik przykryłam folią aluminiową.