Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po upieczeniu. Idealny nawet dla początkujących kucharzy.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 139
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 139
Składniki
Do miski wbij jajka i cukier, ubij na puszystą masę, następnie dodaj powidła, olej i mleko. Mąkę przesiej z proszkiem, sodą i kakao. Wymieszaj i dodaj przyprawę do piernika. Całość wymieszaj do połączenia składników.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Wstaw do nagrzanego do 180 st piekarnika i piec około 45 minut lub do suchego patyczka.
W rondelku rozpuścić masło dodaj cukier, kakao i śmietanę, mieszaj do połączenia składników.
Wystudzony piernik polej polewą i posyp płatkami migdałowymi.
Piernik można jeść zaraz po upieczeniu , można również przechowywać nawet tydzień w chłodnym miejscu.
Piernik nadaje się do przygotowania na ostatnią chwilę lub parę dni przed świętami. Polecam.