Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na wykorzystanie białek.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 444
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 444
Składniki
50 gram masła rozpuściłam i odstawiłam, aby ostygło. W misce ubiłam na sztywną pianę białka z 3 jajek. Kiedy piana była ubita, nadal miksując dodawałam stopniowo 100 g cukru, 20 g mąki, odrobinę proszku do pieczenia, kilka kropli aromatu wanilinowego. Kiedy składniki się połączyły, dodałam 80 gram wiórków kokosowych i delikatnie wymieszałam. Nakładałam na blachę (z papierem do pieczenia) małe porcje ciasta. Porcje należy nakładać w dużych odstępach, ponieważ ciastka rosną podczas pieczenia. Piekłam w 180 stopniach z termoobiegiem przez około 8 minut do zezłocenia. Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka są miękkie. Dopiero następnego dnia nabierają odpowiedniej spoistości. Z podanych składników wychodzi około 25 ciasteczek.