Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puszyste ciasto z wiśniami"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 387
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10394
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 53
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 387
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 10394
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 53
Składniki
Jajka sparzyć, żółtka oddzielić od białek, 2 białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, pozostałe odstawić.
Mąkę przesiać, zmiksować na idealnie gładką masę z proszkiem do pieczenia, cukrem (drobnym i waniliowym), olejem, pięcioma żółtkami i trzema białkami, delikatnie wymieszać łyżką z ubitą wcześniej pianą.
Ciasto (powinno być dość gęste) przełożyć do prostokątnej formy, dobrze wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Na wierzchu rozłożyć owoce odsączone z nadmiaru wody i soku.
Wierzch ciasta posypać płatkami migdałowymi. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180oC. Piec ok. 45 minut. Gotowe posypać pudrem, ozdobić melisą.
ok. 60 min.Źródło: Twoje Imperium