Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sklepie zauroczyły mnie śliwki, które połączyłam z niezwykle aromatycznym, świeżym ciastem cytrynowym :-)
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 767
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3030
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3530
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 767
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3030
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3530
Składniki
* Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Mąkę pszenną, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia wymieszaj razem, odłóż. 2. W misie miksera umieść masło i cukier. 3. Utrzyj do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. 4. Dodaj jajka, jedno po drugim, ucierając do całkowitego połączenia się składników po każdym dodaniu. 5. Dodaj skórkę z cytryny oraz sok i utrzyj. 6. Dodaj przesiane i odłożone suche składniki, kwaśną śmietanę, wymieszaj do połączenia się składników, nie dłużej. 7. Dodaj śliwki i delikatnie wymieszaj. 8. Formę tortownicę o średnicy 23-26 cm wyłóż papierem do pieczenia. 9. Przełóż do niej ciasto, wyrównaj. 10. Piecz w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. 11 Wyjmij, chwilę przestudź w formie a następnie przełóż na paterę i polukruj.
Lukier cytrynowy: 1. Wszystkie składniki umieść w miseczce i rozetrzyj grzbietem łyżki. 2. Jeśli lukier będzie zbyt rzadki - dodaj więcej cukru pudru, a jeśli zbyt gęsty - soku z cytryny. 3. Smacznego :-)