Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszysta serowa rolada z makiem"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 294
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 51
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 294
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 51
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Przesiej do miseczki. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Wbij jajka. Dołóż 15 dag pokrojonego na kawałeczki masła oraz pokruszony twaróg. Szybko zagnieć jednolite ciasto.
Bakalie rozdrobnij. Masę makową wymieszaj z bakaliami. W wersji dla dorosłych do masy możesz dodać 3 łyżki brandy lub innego mocnego alkoholu.
Przygotowane ciasto przełóż na stolnicę. Rozwałkuj na dosyć gruby placek. Posmaruj go masą makową. Uformuj struclę.
Ciasto przenieś na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 45–50 minut.
Upieczoną struclę lekko przestudź. Pozostałe masło stop. Ciasto posmaruj 1/4 masła i oprósz 1/4 cukru pudru. Czynności powtarzaj, aż zużyjesz masło i cukier. Struclę możesz udekorować np. gwiazdami z suszonych moreli.Źródło: Tina