Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta i wilgotna babka z kakao
Szybka i smaczna
Odsłon: 13598
Polecam.
Odsłon: 83
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2036
Szybka i smaczna
Odsłon: 13598
Polecam.
Odsłon: 83
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2036
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Następnie utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj rozpuszczone i ostudzone masło, oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywno dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
Ciasto podziel na pół, do jednej części dodaj kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Wymieszaj. Formę na babkę z kominem posmaruj masłem i posyp bułką tartą. Ciasto wlej na przemian raz jasne raz ciemne. Piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystygnięciu możesz posypać cukrem pudrem.