Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonały na upalne dni.Dzięki kolorowym galaretką każda miłośniczka pysznych słodkości skusi się na kęs tego pysznego ciasta.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 272
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 272
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
zielone galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody.W innym naczyniu w 3 szklankach gorącej wody rozpuścić galaretki czerwone.Oba rodzaje galaretek ostudż,wstaw do lodówki.
mleko skondensowane rozlej do dwóch naczyń,a następnie mocno ubijaj mikserem ok.15min.az do uzyskania puszystej piany.jedną część mleka połącz z czerwoną galaretką,dokładnie ubij mikserem.Tortownice wysmaruj masłem,wyłóż biszkoptami,wlej czerwoną galaretkę z mlekiem
zmiksuj ubite mleko z zieloną galaretką wylej na wierzch,delikatnie zmąć łyżką,by barwy galaretek się przenikały.Na wierzchu ułóż pokrojone owoce zalej pomarańczową galaretką wstaw do lodówki by stężała