Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulchne placki ziemniaczano-drożdżowe"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Bułkę namocz w mleku. Dodaj drożdże, utrzyj. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Ostudź. Czosnek posiekaj.
Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj jajka, bułkę z drożdżami, cebulę i czosnek, wsyp paprykę, wymieszaj. Przypraw.
Z masy usmaż na oleju złociste placki. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania - 35 min, ilość porcji - 4, cena za porcję - 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie