Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pudding z tapioki to jeden z moich ulubionych deserów. świetnie smakuje z moim ulubionym owocem - mango i bezami. Życzę smacznego:)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 558
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 20
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 558
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
Ziarna tapioki namoczyć w wodzie przez około 1h. Po tym czasie tapiokę przecedzić i zalać mlekiem kokosowym. Gotować na małym ogniu z dodatkiem 2 łyżek cukru pudru do uzyskania kremowej konsystencji, aż wchłonie się mleko kokosowe. (Podczas gotowania tapiokę mieszać co jakiś czas, aby nie przywarła do boków lub dna garnka.) Tapiokę zestawić do wystudzenia, a następnie przełożyć do pucharków. *Gdy wcześniej namoczymy tapiokę, skraca to jej czas gotowania:)
Mango umyć, obrać ze skórek, usunąć pestki, pokroić w paski, zmiksować na mus z otarta skórką z cytryny i pozostałym cukrem pudrem. Mus przełożyć do pucharków na masę z tapioki. Deser wstawić do lodówki do schłodzenia na około 2 h. Na koniec posypać z wierzchu pokruszonymi bezami. Bezy można też upiec z mojego przepisu poniżej link: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-bezy,184529,turek.html