Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pudding dyniowy pod biszkoptem"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4809
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4809
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5256
Składniki
Do białek dodaj szczyptę soli, ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec dosypując cukier. Nie przerywając ubijania, dodawaj po jednym żółtku.
Na koniec stopniowo dosypuj obie mąki, delikatnie mieszając ciasto łyżką. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz w temperaturze 180° C przez 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudź.
Jajka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodaj śmietankę, mleko, sok z cytryny, puree z dyni i ucieraj 3-5 min. Na koniec dodaj przesianą mąkę i miksuj jeszcze chwilę. Blachę wysmaruj masłem i wlej przygotowaną masę. Piecz 30-40 minut w temperaturze 180° C.
Masło utrzyj mikserem z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania, stopniowo dodawaj śmietanę. Pudding posmaruj przygotowaną masą maślano-śmietanową. Połóż biszkopt, lekko dociśnij.
Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Podawaj udekorowane kleksem bitej śmietany.
Fot. 123Rf/Picsel (3)Źródło: Świat i Ludzie