Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchowy pyszny piernik dostałam ten przepis od starszej kucharki weselnej.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1164
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1164
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem ,dodać rozkruszone drożdże,po łyżce dodać wymieszane ze sobą produkty sypkie,olej na zmianę z miodem dodawać na końcu ubitą pianę z białek.Piec ok 1 godziny w temp.170 przez pierwsze 20 min nie otwierać.Potem sprawdzać patyczkiem.
polewa czekoladowa: 1/2 szklanki cukru,1/2 margaryny,4 łyżki wody,4 łyżki kakao wszystkie produkty rozpuścić i zagotować
Ja ten piernik przekładam 2 razy marmolada wieloowocową można też kremem jak kto woli.