Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duet idealny czyli ciasto ptysiowe i czekolada. Tym razem jednak w formie małych ptysi z sosem czekoladowym.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 25
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 194
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 25
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 194
Składniki
Wodę i masło rozpuszczam. Gdy woda zacznie się gotować dodaję mąkę. Zmniejszam ognień i mieszam energicznie, aż składniki się połączą. Studzę około 10 minut. Do wystudzonego ciasta dodaję po jednym jajku, mieszam rózgą. Ciasto wkładam do rękawa cukierniczego. Na blaszkę przykrytą papierem do pieczenia wyciskam efektowne ciasteczka. Piekę około 20 minut w 180 stopniach. Studzę. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej z masłem. Śmietanę lekko podgrzewam(nie zagotowuję). Do śmietany dodaję rozpuszczoną czekoladę. Mieszam. Ptysie podaję z ciepłym sosem czekoladowym.
Zapraszam na mojego bloga!