Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22722
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22722
Składniki
Pierwszą galaretkę rozpuszczamy w 150 ml wrzątku, bardzo dokładnie mieszamy, schładzamy. 250 ml mleka krótko miksujemy, by je spienić. Zimną galaretkę miksujemy z mlekiem, wylewamy do tortownicy o średnicy 20 cm lub do foremki o boku 20 cm, deser można też zrobić w pucharkach. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Na spód formy możemy również wyłożyć biszkopty (wtedy jednak pamiętajmy, że pierwszą warstwę wylewamy powoli i ostrożnie, aby ciastka nie podpłynęły nam na powierzchnię). Kolejną szklankę mleka spieniamy, łączymy z galaretką rozpuszczoną we wrzątku, wylewamy na zastygniętą pierwszą warstwę. Ostatnią galaretkę łączymy z pozostałym mlekiem, po czym wylewamy na wierzch deseru, schładzamy w lodówce, smacznego :)