Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest łatwe do zrobienia. Wygląda efektownie i jest bardzo smaczne. Ta krótka charakterystyka, mam nadzieję, że będzie zachętą do upieczenia tego pysznego ciasta.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 232
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 232
Składniki
Do miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wsypać cukier. Wymieszać łyżką suche składniki. Dodać rozbełtane jajka, ekstrakt waniliowy i olej. Wymieszać całość łyżką. Ciasto będzie dość gęste. Przełożyć je do foremki zaopatrzonej w papier do pieczenia. Wymiary foremki 22x27 cm. Na wierzch poukładać cząstki pokrojonych gruszek. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-50 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy ciasto już się upiekło. Po upieczeniu wystudzić. Przygotować krem. W mleku rozprowadzić budyń i żółtko. Ugotować. Przełożyć do miseczki i przykryć folią. Po wystudzeniu połączyć z miękkim masłem przy pomocy miksera. Krem wyłożyć na ciasto. Na wierzch polewa z rozpuszczonej czekolady, masła i mleka. Można ją przygotować nad parą lub w mikrofalówce. Ciasto dać do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.