Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na tort czekoladowy"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 86
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 112
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 86
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 28
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 112
Składniki
Stopioną i schłodzoną czekoladę ucieramy z masłem, żółtkami i cukrem waniliowym. Mieszamy z pianą ubitą z białek i cukru. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kawą. Ciasto przekładamy do tortownicy. Pieczemy 45 minut w 160°C. Zimne dzielimy na trzy krążki.
Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Studzimy, mieszając. Masło ucieramy, dodając po łyżce budyniu. Na koniec mieszamy z orzechami i rumem. Kremem przekładamy placki.
Wierzch polewamy rozpuszczoną czekoladą. Marcepan zagniatamy z łyżeczką cukru pudru. Wycinamy z niego gwiazdki, dekorujemy tort.
Czas przygotowania 85 minut. Cena jednej porcji 1,80 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 410 kcal Białko 17 g/Tłuszcz 22 g/Węglowodany 58 gŹródło: Rewia