Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na śmietanowy przekładaniec"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Maliny przełóż na sitko, zostaw, aż rozmarzną, skrop winiakiem. Rozbij jajka, oddziel żółtka od białek. Białka schłodź. Masło utrzyj z cukrem, 2 cukrami waniliowymi i żółtkami.
Mąkę przesiej z kakao i proszkiem. Wsyp do masy maślanej, dolej mleko. Dobrze utrzyj. Białka ubij na sztywno. Domieszaj do ciasta.
Foremkę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz godzinę. Wystudź.
Śmietanę ubij z resztą cukru waniliowego i zagęstnikiem. Ciasto przetnij na 3 równe placki. Przełóż je 2/3 bitej śmietany oraz malinami.
Resztę śmietany przełóż do szprycy, wyciśnij na wierzch dekoracyjne fale. Oprósz przesianym sitko kakao.
Równie pyszne będzie ciasto z wiśniami ok. 80 min 1 porcja zawiera ok. 320 kcal Ok. 1,20 zł za porcjęŹródło: Tina