Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na ekspresowe faworki"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1276
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1276
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27507
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 183
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 208
Składniki
Ciasto, jeśli jest zamrożone rozmrażam. Rozkładam na stolnicy i kroję na 24 prostokąty. Każdy prostokącik nacinam w środku końcem noża lub radełkiem tak, jak nacina się tradycyjne faworki.
Przez nacięcie przewijam paseczek ciasta. Układam na blasze oprószonej mąką. Wstawiam na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 190oC.
Z cukru pudru, soku z cytryny i gorącej wody przygotowuję lukier, którym, za pomocą pędzelka, smaruję upieczone faworki. Na koniec posypuję wiórkami kokosowymi.
Czas przygotowania 35 minut. Cena sztuki około 0,30 zł.Źródło: Rewia