Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na ciasto z bąbelkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 159
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 159
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Składniki
Cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieram. Dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlewam szampan i olej, razem mieszam.
Łączę z ubitą na sztywno pianą z białek. Delikatnie mieszam drewnianą łyżką.
Ciasto przelewam do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Na wierzchu rozkładam cząstki mandarynek i posypuję cukrem perlistym.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piekę na złoty kolor w temp. 180°C-200°C około 50 minut.
Upieczone ciasto posypuję cukrem pudrem.
90 min
Porcja 420 kcal
Koszt porcji ok. 2,50 zł
Przepis na 8 porcjiŹródło: Kobieta i życie