Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie ciasto z szampanem.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1162
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27444
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1162
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem. Białka ubić na sztywną pianę. Do mąki dodać proszek do pieczenia, wymieszać. Do utartych żółtek z cukrem dodać resztę składników, czyli mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy, olej, szampan. Zmiksować. Na końcu dodać ubite białka i wymieszać łopatką. Ciasto przelać do keksówki. Piec ok. 60-65 minut w temp. 180°C.