Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na ciasto bez pieczenia. Pomarańczowa Charlotta"
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9844
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 524
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 67
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9844
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 524
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 67
Składniki
Żółtka ubij na pianę w gorącej kąpieli wodnej, przestudź. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawaj żółtka.
Pod koniec wmieszaj mielone migdały, marmoladę i ubitą na sztywno śmietanę.
Tortownicę wyłóż papierem. Włóż do niej obręcz mniejszej tortownicy. Pomiędzy ściankami obręczy umieść na obwodzie przycięte dołem biszkopty. Dno też wyłóż biszkoptami.
Rozsmaruj na nich połowę kremu, rozłóż odkrojone części biszkoptów. Przykryj je resztą kremu. Wyjmij mniejszą obręcz. Odstaw tort do stężenia.
Mandarynki obierz i pokrój w poprzek w plasterki. Na kremie rozłóż mandarynki i zalej je tężejącą galaretką. Tort ponownie odstaw do stężenia.
Wierzch udekoruj listkami melisy.
50 minut
Porcja ok. 560 kcal
Koszt porcji ok. 3 zł
Przepis na 8 porcjiŹródło: Kobieta i życie