Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec z powidłami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 595
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 595
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem za pomocą miksera. Dodaj przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i wymieszaj. Dolej miód, olej oraz 1/3 powideł. Dokładnie zmiksuj.
Powstałą masę wylej do foremki keksowej wysmarowanej olejem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 50 min w 180oC. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Wystudzone ciasto przekrój wzdłuż na 3 równe części. Pierwszą warstwę posmaruj połową pozostałych powideł, połóż kolejny blat ciasta i posmaruj resztą powideł. Nałóż ostatnią warstwę i posyp cukrem pudrem lub udekoruj polewą czekoladową i bakaliami.Źródło: Takie jest życie