Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekładaniec z bitą śmietaną
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4947
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 884
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4947
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 884
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy po jednym żółtku. Mąkę mieszamy z kisielem oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy do piany. Na końcu dodajemy olej i ocet. Mieszamy. Przekładamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy ok. 25 min. Pianka: Mleko ubijamy na sztywno. Dzielimy na dwie części. Galaretki rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Do 1 części dodajemy galaretkę czerwoną, do drugiej żółtą. Mieszamy. Bita śmietana: Śmietankę ubijamy na sztywno. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Wlewamy do bitej śmietany, mieszamy. Na wystudzony biszkopt wykładamy żółtą piankę, na to czerwoną piankę, wykładamy biszkopty i bitą śmietanę. Przed podaniem posypujemy startą czekoladą.