Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia z mocno czekoladową nutą i z bitą śmietaną na wierzchu.
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1244
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 91
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 304
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1244
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 91
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 304
Składniki
Budynie w proszku rozpuszczamy w 400 ml mleka.Pozostałe mleko zagotować wlać mleko z budyniem i ugotować budyń :).Potem odstawić do wystudzenia. Masło miksujemy na puch z cukrem pudrem następnie porcjami dodajemy wystudzony budyń i miksujemy do połączenia składników. Blachę kwadratową lub prostokątną wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową.na dnie układamy warstwę herbatników. Na herbatnikach rozprowadzamy część kremu i przykrywamy kolejną warstwą herbatników .Układamy naprzemiennie warstwy aż do wyczerpania kremu.Ostatnia warstwa musi być złożona z herbatników. Ciasto wstawiamy do lodówki na min.3 godziny.teraz przygotujemy bitą śmietankę.Wyjmujemy ją z lodówki i ubijamy na sztywno.Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.Ubitą śmietankę wykładamy na ciasto i posypujemy startą gorzką czekoladą. SMACZNEGO!!!!