Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój ulubiony, prosty i szybki jabłecznik , który w moim domu szybko znika z talerza. Do popołudniowej kawy czy herbaty w sam raz. Na jednym kawałku się nie skończy.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 186
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Miskę ze startymi jabłkami odłożyć na bok na 15 -20 minut, by jabłka puściły sok. Następnie garść po garści zbierać porcje startych jabłek i odciskać sok. Dodać cynamon , bułkę tartą i wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części , jedną częścią wyłożyć spód blaszki o wymiarach 24/40 cm. wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Ciasto oprószyć delikatnie mąką, na cieście rozłożyć przygotowane jabłka. Pozostałe ciasto również rozwałkować i rozłożyć na jabłkach. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 50 minut. ( najlepiej do suchego patyczka). Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Ciasto gotowe do podania.