Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Prosty przepis na makowiec"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
Ciasto: zagnieć podane . Podziel ciasto na trzy części. Nakryj, odstaw na 1,5 godziny.
Masa makowa: mak zalej wrzącym mlekiem. Odcedź, ostudź. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mak, aromat np. migdałowy oraz ulubione bakalie. Na koniec wymieszaj z ubitymi na sztywno białkami.
Ciasto rozwałkuj. Nałóż połowę maku, nakryj drugą częścią ciasta. Znów połóż mak. Z trzeciej części ciasta zrób cienkie wałeczki i rozłóż na cieście w formie kratki. Piecz godzinę w temp. 180°C. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem.
Zamiast samej przygotowywać masę makową, możesz kupić gotową.
Porcje 20 Przygot. 120 min Cena 1,40 zł Kal. 289 kcal
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>Źródło: Bella Relaks