Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza wersja to wariacja na temat właśnie tego wypieku. Jest to wersja bezglutenowa. W smaku i aromacie nie różni się od domowej, znanej nam z dzieciństwa wersji. Tak naprawdę, aby przygotować taki wypiek, nie potrzeba dużo czasu. Użycie mąk bezglutenowych nie powoduje utraty smaku. Doskonały wypiek na letnie popołudnie.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 24
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1016
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 146
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 24
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1016
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 146
Składniki
Masło roztopić wraz z cukrem. Dodajemy kakao. Mieszamy. Studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ubijamy z cukrem waniliowym. Dodajemy wystudzony tłuszcz. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do ciasta. Mieszamy. Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez 45 - 60 minut lub do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią wystudzone ciasto.