Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste ciasto z jabłkami przygotujesz w mgnieniu oka. Nie musisz zagniatać kruchego ciasta, wystarczy, że wymieszasz ze sobą mąkę, cukier oraz mleko. Powstałą masą zalejesz jabłka i upieczesz. Przepis jest idealny dla zabieganych.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 181
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 36
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 181
Składniki
Jabłka umyj i pokrój na mniejsze kawałki.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier, pastę waniliową i mleko. Całość dokładnie wymieszaj za pomocą rózgi.
Masło rozpuść i wylej na dno naczynia żaroodpornego. Wyłóż jabłka, posyp cynamonem i zalej wcześniej przygotowanym ciastem.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza z włączonym termoobiegiem przez 45 minut.