Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na proste ciasto, które można przygotować z dowolnymi owocami.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Mąkę pszenną oraz ziemniaczana wymieszać, dodać masło i dokładnie rozetrzeć rękami. Gdy masło będzie już dobrze roztarte z mąką dodać cukier i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Na koniec dodawać powoli jajka. Gdy składniki się dobrze połączą wyłożyć na formę. Owoce ja dzisiaj użyłam rabarbaru i truskawek oprószyć mąką ziemniaczaną i cukrem pudrem aby nie poszły na spód ciasta. Na gotowe ciasto wyłożyć owoce i piec przez ok 45 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.